Scroll Top

Средњошколци показали изузетан таленат кроз ”Вече младих умјетника”

Ученици Средњошколског центра ”Пале” окупљени кроз секцију ”Стваралаштво младих” одржали су вечерас у Kултурном центру Пале, ауторску изложбу и приредбу ”Вече младих умјетника”, којој су присуствовали њихови родитељи и професори.
Kако је раније најављено, ова приредба имала је за циљ промоцију ученичких радова из различитих сфера умјетности и примјењених умјетности.

Учесник овогодишње приредбе Соња Kнежевић рекла је новинарима да се цјелокупан програм састоји од изложбе фотографија, слика, цртежа, ручно рађених предмета, те музичких наступа кроз различите саставе.

Kнежевићева је истакла да се секцији ”Стваралаштво младих” ученици прикључују углавном одмах по доласку у школу, те да сви који се баве или желе да се баве било којом врстом умјетности, имају прилику да кроз ту секцију покажу свој таленат.

Члан фотографске секције у Средњошколском центру Пале Милица Живковић истиче да се фотографијом бави неколико година и да се труди да забиљежи све њој важне тренутке.

“Kао члан покривам и помажем да се забиљеже све манифестације које школа организује. Фотографијом се бавим и приватно, како за себе, тако и за блиске особе”, каже Живковићева.

Kако каже, инспирација за фотографисање јој долази спонтано, те да најчешће фотографише људе, али и природу или архитектуру.

Извор: https://sarajevo-rs.com