Scroll Top

Одржана скупштина борачке организације

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је данас да на подручју општине Пале има 30 дјеце погинулих бораца која су незапослена, а налазе се на списку Завода за запошљавање Републике Српске.
“Укупно што ми имамо искоординисано са Заводом за запошљавање јесте 30 дјеце погинулих бораца од којих је 19 дјеце са завршеном високом стручном спремом и 11 са средњом школском спремом”, изјавио је Парађина новинарима након одржане Скупштине борачке организације општине Пале. 

Он је додао да су кроз поступак Јавног позива Завода за запошљавање Републике Српске у програму финансирања запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца за приправнике кандидовали четворо дјеце. 

Парађина наводи да дјеца погинулих бораца морају имати предност у запошљавању и да је став борачке организације да ни једна партијска књижица не може бити испред живота датог за Републику Српску. 

Према његовим ријечима, Борачка организација је својим личним ангажманом успјела да запосли преко 50 дјеце погинулих бораца. 

На сједници Скупштине Борачке организације општине Пале данас је усвојен извјештај о раду, о финансијском пословању за прошлу годину, извјештај о раду службе, извјештај о раду радних тијела Скупштине, те усвојен финансисјки план и програм рада за ову годину.

Срна