Scroll Top

О Д Л У К А о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Пале 

grb-pale

Број: 02-022/182

Пале, 05.11.2021. године

На основу члана 41. Став 1 Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Српске“, број:121/12 и 46/17) и члана 90 Статута општине Пале (“Службене новине градаИсточно Сарајево“, број:17/17, 18/17 и 9/21) на приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације, начелник општине Пале, доноси  :

 

О Д Л У К У
о проглашењу ванредне ситуације
на територији општине Пале 

 

I

            Проглашава се ванредна ситуација на подручју општине Пале, због обимних падавина које су почеле 04.11.2021. године.

II

            Задужује се Штаб за ванредне ситуације на територији општине Пале да буде у непрекидном засједању, да организује обављање послова сходно Закону о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама и да ангажује оспособљена правна лица и друге организације у систему заштите и спасавања.

III

            Надлежне службе, јавна предузећа и др, дужни су да спроводе одлуке које ће доносити Штаб за ванредне ситуације ради спровођења мјера заштите и спасавања од поплава.

IV

            Стање ванредне ситуације из тачке I ове одлуке, трајаће све док се не створе услови за нормализацију живота и рада на подручју општине Пале.

V

            Ова одлука ступа на снагу даном доношења и објавиће се званичној интернет страници општине Пале, у медијима и доставиће се службама- субјектима на територији општине Пале.

Н А Ч Е Л Н И К
______________
Бошко Југовић