Položeno cvijeće na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj, na Palama je danas odata počast za 14 srpskih boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je Srni da je pomen organizovan u okviru obilježavanja Vidovdana i kalendara za obilježavanje značajnih datuma i događaja u Republici Srpskoj. 
“Vidovdan je sudbonosno kroz istoriju vezan za srpski narod koji ima bogatu istoriju na ovim prostorima još od Kosovskog boja 1389. godine do danas. To je jedan otpor snage, pobjede i jedinstva za opstanak i očuvanje naroda”, istakao je Parađina. 
On je poručio da je Republika Srpska najvrednija tekovina odbrambeno-odadžbinskog rata koja se nalazi na velikim iskušenjima, kako političkim, bezbjednosnim, tako i ekonomskim i socijalnim. 
“Želja nam je da obezbijedimo jedinstvo i slogu srpskog naroda kada je riječ o nacionalnim i strateškim pitanjima”, rekao je Parađina. 
Prema njegovim riječima, potrebno je prekinuti svađe i rješavati životna pitanja da bi se omogućio kvalitetniji život građana u svim društvenim sferama. 
Parađina je naglasio da nema ničeg časnijeg i prečeg nego da se poštuju djela predaka. 
“Bitno je da prenesemo sadašnjim i budućim generacijama da se te vrijednosti njeguju i čuvaju”, istakao je Parađina. 
Današnjem događaju prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Boračke organizacije Pale, ratni komandanti, porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Pale.