PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI NAČELNIKA

U Opštini Pale danas je izvršena primopredaja dužnosti načelnika opštine između novoizabranog načelnika Boška Jugovića i dosadašnjeg načelnika Miodraga Kovačevića.

U prvim radnim danima  načelnik  Boško Jugović će pokrenuti aktivnosti oko kreiranja nacrta i prijedloga budžeta za 2017. godinu, konstituisanja skupštine opštine Pale kao i druge aktivnosti potrebne za pripremu funkcionisanja ove lokalne zajednice  u narednoj godini.

Načelnik Jugović je današnju ceremoniju primopredaje iskoristio da se zahvali načelnicima odjeljenja, službenicima opštine Pale i bivšem načelniku na korektnoj saradnji i pomoći oko preuzimanja dužnosti i dodao da je prema danas potpisanom zapisniku stanje u opštini je solidno s tim što je zbog pojačanog investicionog ciklusa u izbornoj godini potrošeno nešto više novaca na infrastrukturne projekte na koje u principu nema primjedbu, ali će  budžet za narednu godinu biti unekoliko opterećen servisiranjem tih dugovanja.

“ Moja obaveza je  da završim  sve započete projekte, a već početkom naredne godine pokrenućemo i nove kao što je barem djelimična sanacija deponije u Ljubogošti i izrada projekta nove zgrade opštine „ rekao je Jugović i poručio : “Sa mnom niti počinje život opštine niti se završava sa prethodnim načelnikom, nastavićemo kontinuitet izgradnje i građani će biti ponosni na to i očekujem da se tako ponašaju svi zaposleni u opštini”.

On je izrazio očekivanje da će krajem mjeseca biti održana i konstitutivna sjednica Skupštine opštine, a skupštinska većina biće formirana na prvoj ili drugoj sjednici.

Prema njegovim riječima, u toku su pregovori u vezi sa skupštinskom većinom i kadrovskim rješenjima.

Jugović je naglasio da je 25 odbornika izabrano voljom naroda, a među njima je 17 novih odbornika koji će sigurno raditi u interesu naroda i predlagati najbolja rješenja.

Kovačević je naglasio da je izvršena korektna primopredaja. “Mi smo ovdje u prvom redu zbog građana”, dodao je Kovačević.

On je naglasio da korektan njegov i odnos njegove stranke prema novom načelniku znači i korektan odnos prema građanima.

“Naš ovakav odnos znači da možemo biti jedinstveni i raditi u korist naše opštine, iako smo različitih političkih opredjeljenja i pripadnici različitih partija. Ovo je dobar razvoj demokratskih odnosa u opštini Pale i to je naša obaveza jer smo mi i univerzitetski grad i imamo dodatno više obaveza da na ovako korektan način sarađujemo”, dodao je Kovačević.

On je istakao da će uvijek stajati na raspolaganju novom načelniku kada je riječ o građanima jer je to i  obaveza prema ljudima koji su glasali za njega.

Attachment