Izabran sportista opštine za 2014. godinu

prvi

Kik-bokser Miloš Golić proglašen je sinoć za sportistu opštine Pale za 2014. godinu.

Na svečanosti koja je upriličena u Sportsko-poslovnom centu “Peki” drugo mjesto pripalo je Žani Novaković iz Smučarsko-planinarskog društva “Jahorina”, a treće mjesto Bojanu Stanišiću iz Atletskog kluba “Pale”.
Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Vladimir Lučić, a za najbolji sportski kolektiv Karate klub “Romanija”.
Na svečanosti su dodijeljena i priznanja za 10 najperspektivnijih sportista opštine.
Golić je istakao da mu ovo priznanje veoma znači, podsjetivši da je na Palama osvojio titulu svjetskog prvaka u kik-boksu i da je na evropskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju u savate-francuskom boksu.
“Ponosan sam što na takmičenjima predstavljam svoju opštinu, svoj klub `Devetu četu` i drago mi je kada se nagrade dodjeljuju pravedno po ostvarenim rezultatima”, rekao je Golić.
On je zahvalio načelniku opštine Miodragu Kovačeviću na pomoći i podršci, te najavio da će 28. marta na Palama braniti svjetsku titulu.
Predsjednik Karate kluba “Romanija” Pale Momir Popović istakao je da ova nagrada obavezuje za još ozbiljniji i bolji rad, istakavši da im veliku pomoć pruža opština.
On je podsjetio da je Klub za 16 godina postojanja osvojio više od 2.200 medalja, od toga u prošloj godini više od 300, a donijeli su i tri medalje sa evropskih prvenstava i 93 sa prvenstava u BiH i Republici Srpskoj.
Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je da opština izdvaja znatna sredstva za razvoj sporta, što pokazuje i izgradnja Sportsko-poslovnog centra “Peki”.
On je podsjetio da je opština svim sportskim klubovima ustupila na besplatno korištenje i dvoranu, te da se trudi da sport podigne na veći nivo.

Attachment

Leave a Comment