Novo ruho grada

nacelnik-izgradnja

Najveće zadovoljstvo za jednu lokalnu upravu čini kada grad raste, razvija se i dobija novo ruho. Uprkos godinama ozbiljne ekonomske krize i loše poslovne klime, ove godine Pale bilježi ekspanziju u građenju i epitet  najvećeg gradilište u Republici Srpskoj, od Novog Grada do Trebinja. Pored dva studentska doma, na Palama se gradi i nekoliko  stambeno-poslovnih objekata firmi „Onogošt“, „Stanišić“, „Santing“ i drugih kao  i benzinska pumpa „Nešković osiguranja“.

Rukovodstvo Opštine Pale obišlo je danas gradilišta na području opštine. Načelnik opštine Miodrag Kovačević rekao je danas da Pale šalju pozitivnu poruku i da je gradnja ovih deset novih objekata  pravi način suprotstavljanja krizi jer građevinarstvo pokreće još najmanje dvadesetak drugih djelatnosti po sistemu spojenih sudova. Kovačević je dodao da ova lokalna uprava ohrabruje investitore kojima je na raspolaganju cijeli opštinski tim koji se trudi olakšati sve procedure prilikom pribavljanja potrebne dokumentacije za početak posla.

Takođe, invenstitorima se omogućavaju i sve zakonske povlastice kroz vanjsko uređenje i plaćanje na rate, a povoljan geografski položaj, blizina Sarajeva i Jahorine i univerzitet čine da za kupovinu nekretnina na Palama vlada još uvijek značajan interes.

Milomir Nogoštić, investitor jednog od objekata na Palama u ulici Nikole Tesle kaže da je jedan od razloga zašto se odlučio za gradnju na Palama upravo  veliko razumjevanje opštinskog rukovodstva. Nogoštić je rekao da ove jeseni građevinarima  idu u prilog i povoljne meteorološke prilike i da je u njegovom objektu  planiran veliki market od 700 m2 , podzemna garaža i oko 65 stanova.

{AG}izgradnja{/AG}

Attachment

Leave a Comment