ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКE ЕЈОФ-а СА ПОДРУЧЈА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

Начелник општине Пале Бошко Југовић организовао је данас пријем за учеснике предстојећег Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕЈОФ 2019/ са подручја града Источно Сарајево и тренере биатлон репрезентације БиХ Горана Мумовића и Бојана Минића.
Тренер биатлон репрезентације БиХ на предстојећем ЕЈОФ-у Горан Мумовић каже да му подршка начелника општине Пале много значи и да су добили репрезентативан центар на Двориштима гдје ће бити одржаван дио такмичења, што представља велики импулс за даљи развој биатлона и смучарског трчања на Палама и у широј регији. 

Он је рекао да су се чланови биатлон репрезентације БиХ недавно вратили са Свјетског јуниорског такмичења у Словачкој гдје су могли да виде шта их очекује на Двориштима и Јахорини, додајући да ће конкуренција бити много тешка. 

“У репрезентацији БиХ такмичиће се у мушкој конкуренцији 89 такмичара, а у женској 80 годишта 2001. и 2002. у дисциплинама нордијско скијање и биатлон”, изјавио је Мумовић. 

Југовић је рекао новинарима да су у овој општини задовљни што нордијско такмичење има континуитет и добру традицију на Палама с обзиром на то да је много олимпијаца са овог подручја учествовало на претходним олимпијским играма. 

“Гледајуће ове младе такмичаре, њих 12 са подручја града Источно Сарајево који наступају за репрезентацију БиХ на предстојећим играма, можемо бити убијеђени да Пале имају будућност када је ријеч о овом спорту”, истакао је Југовић. 

Он је навео да је за општину Пале важно да, добијањем инфраструктурних објеката кроз припрему за ЕЈОФ такмичења, има могућност да овај спорт развија и у будућности. 

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске уложила је 2.500.000 КМ у инфраструктуру на подручју Јахорине, Дворишта и у дворани “Пеки” гдје ће се одржавати такмичења у карлингу. 

Југовић је учесницима ЕЈОФ-а пожелио много успјеха, добре резултате и дружење на играма. 

Учесник ЕЈОФ-а у дисциплини биатлон Алекса Вуковић каже да му је драго што се овако важна манифестација дешава у његовом граду, да одлично познаје терен на којем ће се одржавати такмичења, те да ће дати свој максимум. 

Такмичар у дисциплини алпско скијање из репрезентације БиХ Нина Петровић рекла је да ће такмичење бити на Јахорини која јој је позната јер годинама ту тренира и да је ЕЈОФ за њу велико и ново искуство. 

ЕЈОФ 2019 биће одржан од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву, а свечано отварање биће уприличено на стадиону “Асим Ферхатовић Хасе” у Сарајеву. 

На ЕЈОФ-у учествују спортисти из 46 земаља, а пријављено је 1.086 такмичара и 750 чланова делегација националних олимпијских комитета.

Срна