Јаћимовић и Југовић о припремама за ЕЈОФ 2019

Помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић посјетио је данас Општину Пале, гдје је са начелником највеће источносарајевске локалне заједнице разговарао о стању у области спорта на овом подручју, те посебно о завршним припремама за Европски зимски омладински олимпијски фестивал-ЕЈОФ 2019.

С обзиром на то да ће значајан дио такмичења током ЕЈОФ, чији су домаћини градови Источно Сарајево и Сарајево, бити одржан управо на подручју општине Пале, Јаћимовић и Југовић су заједнички оцијенили да су овдашња спортска борилишта на Јахорини, Двориштима и у дворани „Пеки“ спремна да дочекају такмичаре и пруже најбоље услове за остваривање врхунских резултата.

-ЕЈОФ 2019. године је велика, континентална спортска смотра и засигурно ће донијети бројне бенефите у смислу даљег развоја зимских спортова на овом подручју, које је и одраније познато по духу олимпизма. Када то кажем, онда првенствено имам на уму побољшање спортске инфраструктуре, која ће бити коришћена и у наредном периоду, те на ово подручје, увјерен сам, послије овог фестивала у чију врхунску организацију не сумњам, поново вратити и европске и свјетске скијашке караване-рекао је Јаћимовић, који је са начелником Пала обишао и двирану „Пеки“, у којој је у току постављање ледене плохе потребне за одржавање такмичења у карлингу.

Он је посебно истакао подршку Владе Републике Српске, која је у инфраструктурне пројекте за потребе ЕЈОФ 2019 издвојила 2, 5 милиона КМ, те додатних 1, 5 милиона КМ за организациони буџет фестивала.

Начелник Пала Бошко Југовић изразио је задовољство што су спортска борилишта на подручју ове општине спремна да у најбољем стању дочекају велики број такмичара, учесника ЕЈОФ 2019, додавши да очекује и да све протекне у најбољем могућем реду, имајући у виду и потврђено искуство које овдашњи и спортски радници са подручја два града организатора имају када су у питању највећа спортска такмичења.

-Јахорина, Дворишта и дворана „Пеки“ пружиће врхунске услове за такмичаре, док познато гостопримство наших људи и љубав према зимских спортовима обећавају и врхунски амбијент, какав заслужује оваква спортска манифестација-рекао је Југовић.

Закључио је да је са Јаћимовићем разговарао и о генералном стању у области спорта на подручју Пала, те да су закључили да ће Општина Пале и ресорно министарство у Влади Републике Српске у наредном периоду заједнички радити на унапређењу рада овдашњих клубова, те подстицати успјешне појединце у циљу остваривања што бољих резултата.