ПОРОДИЦА ПАВЛОВИЋ УСЕЛИЛА У НОВИ ДОМ

Начелник општине Пале Бошко Југовић и секретар Општинске организације Црвеног крста Јелена Петровић посјетили су данас Жељку Павловић, самохрану мајку троје малољетне дјеце, којој је у хуманитарној акцији изграђена кућа у насељу Љубогошта код Пала.

Југовић је рекао новинарима да је срећан што су дјеца добила дом и услове за нормалан одлазак у школу, као и то што се завршетак објекта поклопио са празницима. 

Он је захвалио општинској организацији Црвеног крста и Јелени Петровић која је била иницијатор хуманитарне акцији за изградњу дома која је коштала око 30.000 КМ. 

“Општина је била ту и као подршка и да помогне када дође до застоја и финансијски и морално, те је сносила одређене трошкове које појединци нису могли. У акцији је учествовало око 30 приватника и организација”, истакао је Југовић. 

Према његовим ријечима, тешко је рећи тачан новчани износ јер се дио новца уплаћивао на рачун, кроз материјал, а учествовало је и доста појединаца. 

Југовић је рекао да ће општина у будућности подржавати овакве акције, јер је њихова суштина да се покаже хуманост на дјелу, без обзира о каквој је породици ријеч и колико она има чланова. 

Секретар Општинске организације Црвеног крста Јелена Петровић истакла је да се породица Павловић прије неколико дана уселила у свој дом који зову “Кућа од срца”. 

“Акција је трајала дуже него што смо планирали, али планови никада не иду у складу са могућностима. Временске прилике нису дозвољавале да се раније заврши, али је битно да смо на крају успјели”, навела је Петровићева. 

Она је нагласила да су сви радови урађени квалитетно, а највеће задовољство је да су за дјевојчице створили удобан дом гдје могу да уче, гдје им је школа близу, сада имају превоз, а мајка ради, тако да су створени услови за једну сретну породицу. 

“Иако им је коб судбине одузео храниоца породице, оца, супруга, они неће бити заборављени. Сав одзив донатора показао је да смо хуман народ, који не може гледати туђу патњу”, навела је Петровићева. 

Жељка Павловић остала је удовица, а плац за изградњу куће, како је рекла, добила је од брата, а грађани, локална власт и привредници су јој изашли у сусрет и помогли да се изгради дом за њу и њене кћерке које имају 16, 11 и осам година. 

Павловићева је истакла да јој много значи нови дом јер им је био најпотребнији, те додала да су живјели у трошној кући у селу Врхпрача, које је од школе удаљено 15 километара. 

Она је захвалила начелнику Југовићу, Општинској организацији Црвеног крста и свим донаторима који су учествовали у акцији. 

У Културном центру Пале прошле године организована је једна од највећих хуманитарних акција прикупљања новца за кућу Павловића. Након акције, у рјешавање стамбеног питања за ову породицу укључио се велики број приватних предузећа, привредници и околне општине.

Срна