УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ ОД 12.860.000 КМ

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас буџет општине за наредну годину од 12.860.000 КМ, који је мањи у односу на данас усвојени ребаланс буџета за 2018. годину који је износио 14.650.000 КМ.
Разлог смањења је планирано кредитно задужење остварено у току 2018. године које износи 2.400.000 КМ. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је буџет развојни са могућношћу да се изведу двије капиталне ствари, а то су почетак изградње општине и почетак припрема документације за измјештање Топлана. 

“Измјештање Топлана је нешто што желимо, што је изазов и брине нас. У буџету за идућу годину нема лаганих и једноставних инвестиција”, изјавио је Југовић новинарима након Скупштине. 

Он је рекао да је 2018. година реализована у добром проценту, да сви имају прилику да виде резултате рада, те да су сада у прилици да понове такву причу с обзиром да сада имају скупштинску већину. 

“Она неће бити нимало лагана, али имам вољу да то урадим, јер се не ради о изборној години. Становници Пала имаће прилику да у идућој години виде како и колико се реализује. Једино са чиме ћемо имати проблем јесте избор извођача којих мањка на простору Сарајевско-романијске регије”, поручио је Југовић. 

Он је навео да је буџет стабилан, да су успјели да финансијски стабилизују општину, да немају дугова и да измирују све своје обавезе. 

Одборници СДС-а и ПДП-а напустили су данашњу сједницу Скупштине општине, након што је предложена допуна дневног реда са нових 10 тачака.

Срна