СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ДАН ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА НА ПАЛАМА

Економски факултет на Палама данас је свечаном академијом и промоцијом магистара економских наука, мастера и дипломираних економиста обиљежио Дан факултета, 66 година традиције и 25 година рада у Републици Српској.

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајево Радомир Божић изјавио је да је данас уручено 116 диплома магистрима економских наука, мастерима и дипломираним економистима првог и другог циклус студија. 

“Промовисали смо 15 магистара, 17 мастера и 74 дипломираног екомонисту. Није у питању само само ова генерација, јер је један дио из претходних генерација, али смо много поносни на њих и њихове резултате”, рекао је Божић новинарима. 

Божић је нагласио да Економски факултет баштини традицију образовања економиста дугу 66 година, а да су 25 година на овој локацији. 

“Према сазнањима која добијамо из пословне заједнице и институција гдје наши студенти развијају своје пословне каријере, произвели смо квалитетан кадар, те нас то обавезује да тако и наставимо да радимо”, рекао је Божић. 

Божић каже да у друштву постоје одређене тезе да има превише дипломираних економиста и оцјењује да није тако. 

“Трудимо се да студенти буду квалитетни и да кроз своје пословне каријере оправдају оно што су учили на факултету”, навео је Божић. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим студентима и професорима Економског факултета и пожелио им успјешан рад. 

Југовић је рекао да локална администрација има добру сарадњу са свим факултетима на подручју општине, те да ће помоћи колико може и убудуће. 

Најбољи студент првог и другог циклуса студија Економског факултета на Палама Сања Мандић, чији је просјек оцјена 10, каже да је уложила много труда и рада да би остварила овај резултат, уз подршку професора. 

Она наводи да је своје амбиције усмјерила на докторске академске студије на Универзитету у Београду. 

Дипломирани економиста Бранка Мијатовић из Власенице са просјеком оцјена 9,34 истакла је да је задовољна радом ове високошколске установе и да је због тога одлучила да се усавршава и даље.

Срна