ПРОМОВИСАН 91 ДИПЛОМИРАНИ ПРАВНИК, МАГИСТАР И МАСТЕР ПРАВА

Свечаном академијом поводом Дана и крсне славе Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву јуче је на Палама промовисан 91 дипломирани правник, магистар правних наука и мастер права.

Вршилац дужности декана Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Радислав Лале је рекао да су промовисали 81 дипломираног правника, девет магистара правних наука и једног мастер права, те да је то просјечан број дипломираних свршених студената које обезбјеђују сваке године, али и довољан да задовољи све потребе које имају Република Српска и БиХ. 

Лале је истакао да је промоција дипломираних правника доказ да је овај факултет постао препознатљив у земљи и региону, те да је један од стубова система високог образовања Универзитета у Источном Сарајеву, Републике Српске и БиХ. 

Према његовим ријечима, Правни факултет овом промоцијом доприноси развоју друштва јер даје најквалитетније правничке кадрове који ће бити спремни и способни да одоворе правно-политичким и социјално-економским захтјевима које данас постављају модерно друштво и правничка професија. 

“У том погледу постали смо и један од фактора задржавања младих људи на Сарајевско-романијској регији”, навео је Лале. 

За најбољег дипломираног студента права у генерацији 2017/2018. године изабран је Милош Тошић из Бијељине са просјеком оцјена 9,74 који је рекао да је на Правном факултету стекао квалитетно знање које ће користити даље у струци. 

Тошић је додао да тренутно волонтира у Основном суду у Бијељини, да је уписао мастер студије права на Палама, те да му је најзанимљивији сегмент грађанско право. 

Додијељене су и награде студентима који су на својој години студија остварили најбољи успјех, те су најбољи студенти друге године Надежда Драшковић, Јована Марковић и Катарина Клачар. 

Најбољи студенти треће и четврте године су Маријана Никић и Бранко Хаџи Стевић. 

Данашњој промоцији на Правном факултету присуствовали су представници Универзитета у Источном Сарајеву, декан Правног факултета у Нишу, те бројни гости из јавног и политичког живота.

Срна