УСВОЈЕНЕ ИЗМЈЕНЕ РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА ЈАХОРИНА

Скупштина општине Пале данас је једногласно усвојила измјене и допуне Регулационог плана посебног подручја Јахорина које се односе на употребну дозволу за проширење стаза и трасу вјештачког осњежавања.
Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић истакао је да је ово најбитнија тачка дневног реда сједнице, донесена како би спремно ушли у зимску сезону, а чиме ће стазе које су проширене добити употребну дозволу као и траса вјештачког осњежавања. 

“Битно је да смо заштитили стазе, поступили како је од нас тражио Олимпијски центар ‘Јахорина’. Омогућили смо и приватним предузетницима са подручја општине Пале који имају објекте на Јахорини проширење капацитета које имају, колико је то струка дозволила, како бисмо боље и ефикасније радили у наредним годинама”, рекао је Вучићевић новинарима. 

Он је додао да ће општина имати корист с обзиром да је порез на непокретност њен изворни приход, који ће бити повећан у наредној години. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је битно да је на сједници Скупштине општине усвојено неколико регулационих планова и информација и извјештаја о раду невладиних организација. 

Југовић је истакао да је усвојен и регулациоини план који се односи на подручје Корана, гдје ће се градити музеј одбрамбено-отаџбинског рата 1992-1995. 

“Створена је могућност да се почне са техничким питањима, морамо завршити пројектну документацију чија је израда у току, требало би да добијемо одобрење за градњу и регулишемо имовинско-правне односе”, навео је Југовић. 

Према његовим ријечима, те активности биће завршене у наредних мјесец дана, а када ће почети радови “зависи од временских прилика, да ли ове године или на прољеће”. 

Сједници Скупштини општине Пале присуствовао је 21 одборник, а свих 12 тачака дневног реда једногласно је усвојено.

Срна