У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА СТУДЕНТСКИХ ТЕРЕНА ВРИЈЕДНА 130.000 КМ

 

Директор Студентског центра Пале Дамјан Шкипина изјавио је данас да су у току радови на реконструкцији и санацији студенских терена у насељу Коран у чију адаптацију је уложено 130.000 КМ.
Шкипина је рекао да је ова установа дужна да својим корисницима, осим услуга смјештаја и исхране, обезбиједи спортске и културне садржаје, тако да су прошле године од општине Пале откупили терене на Корану за фудбал, кошарку и одбојку. 

Он је додао да је планирано да се терени, који су стари око 50 година, адаптирају како би их студенти и локална заједница у наредном периоду могли да користе. 

“Ове године ћемо кренути са изградњом трибине и бине на којој би се могли одржавати концерти и други забавни садржаји за студенте и мјештане Пала. Затим ћемо санирати пукотине постојећих терена и пресвлачење асфалта, те замијенити постојеће трибине које су дотрајале”, рекао је Шкипина. 

Он је најавио да је у наредној години планирано да се цијели комплекс огради и поправи мрежа, чиме ће бити завршена реконструкција спортских терена на Корану. 

“У овај спортски комплекс уложено је 130.000 КМ, сљедеће године планирамо још толико што значи да се о тим теренима мора водити рачуна у континуитету. Мораћемо обезбједити и одређене раднике који ће све пратити, чувати, одржавати”, рекао је Шкипина и додао да ће цијена улазнице на спортске терене бити симболична. 

Извођач радова је фирма “Мајнекс” са Пала, а власник ове фирме Вељко Голијанин рекао је да је ријеч о највећем грађевинском захвату овог спортског комплекса од његове изградње па до сада, те да ће пројекта бити завршен за 20 дана.

Срна