ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА ПАРТИЗАНСКУ СПОМЕН-КОСТУРНИЦУ

У Мокром код Пала данас су положени вијенци на Спомен-костурницу погинулим борцима Народноослободилачког рата од 1941. до 1945. године, као и у Спомен-соби за 70 погинулих српских бораца у одбрамбено-отаџбинском рату.
Вијенце на Спомен-костурницу, гдје је уписано око 500 имена погинулих са подручја мјесне заједнице Мокро, положили су делегација СУБНОР-а, начелник општине Пале Бошко Југовић, предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина, предсједник Управног одбора Завода за запошљавање Бошко Томић и грађани. 

Предсједник Мјесне борачке организације Мокро Ранко Минић рекао је Срни да се сваке године на данашњи дан сјећају оних који су дали живот за овај крај. 

“Мјештани су 1941. године узели оружје у руке и кренули у борбу против непријатеља. Романија је у оба свјетска рата имала велике жртве. Осим бораца са пушком у рукама који су страдали од усташког терора, страдала су дјеца, жене, старци”, навео је Минић. 

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је да Општински одбор СУБНОР-а сваке године поводом 9. августа организује 
обиљежавања једног од значајних датума из народноослободилачког рата и указао на значај чувања и његовања тековина предака. 

“Битно је да хероји из свих ратова не буду само у сјећању својих најмилијих, већ у трајном сјећању свих садашњих, будућих генерација. Потребно је на томе пуно више радити у оквиру образовних установа”, напомиње Парађина. 

Он истиче да је веома важно да друштвена заједница брину о породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида. 

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је да је дужност и моралну обавезу његовати успомену на све који су дали живот у ратовима.

Срна