РЕКОРДНИ ПИКСИ КУП

Увелико теку припреме за 12. Међународни фудбалски турнир „Пикси куп-Јахорина 2018“ који ће се одржати од 23. до 26. августа. На овогодишњем турниру фудбалских нада ће учествовати рекордан број екипа, које ће се надметати у девет старосних категорија. Организатор ове традиционалне смотре фудбалске младости је Школа фудбала“ Пикси“ са Пала. Према речима  директора ове спортске манифестације Горана Ивковића ово ће бити један од најмасовнијих турнира у Европи.

– Из године у годину наш турнир све више и више добија на масовности.На   овогодишњем „Пикси купу“очекујемо учешће преко 200 фудбалских екипа и школа фудбала из  Словеније,Хрватске,Србије, Македоније,Црне Горе и БиХ. Наступиће око 2000 младих фудбалера,рођених 2003 до 2011.године. За четвртак 23. август планиран је долазак екипа на Јахорину и смештај, потом ће у наредна три дана трајати надметања по групама и старосним категоријама .по завршетку свих утакмица 26. августа ће се обавити свечана подела признања и награда најбоље пласираним екипама и појединцима.Све утакмице ће се играти на теренима ШФ Олимп Пале и стадиону хотела Бистрица на Јахорини.-истиче Ивковић

Осим такмичарског овај турнир има за циљ и зближавање  и дружење младих фудбалера уз то и упознавања са природним лепотама планине Јахорине и околине.Свако да ће на „олимпијској лепотици“ за време ове спорске манифестације боравитри и позната фудбалска имена који ће бити промотери смотре фудбалске младости.

 – Млади фудбалери ће се надметати у оквиру турнира ,боравиће на Јахорини неколико дана, дружити се и склапати нова пријатељства. Овај турнир има и туристички значај, а циљ нам је  да се Јахорина  и поред тога што је позната по много чему  још више афирмише  у свим сегментима. Учесници турнира ће имати прилику да се упознају и друже са познатим фудбалским асовима који су промотери „Пикси купа“,  а између осталих на Јахорини ће се појавити Огњен Короман, Горан Тробок, Дејан Јовељић који је своје прве фудбалске кораке и  умеће показао управо на једном од ранијих “Пикси купова“ потом Винко Мариновић, Мирсад Фазлагић …. успостављен је  контакт са бх селектором легендарним Робертом Просинечким и уколико му обавезе буду дозвољавале постоји могућност да се и он појави на Јахорини.

Да би се организовао један овако масован и квалитетан турнир неопходна је подршка  ,“Пикси куп“ је прешао у традицију то су препознали многи са подручја Сарајевско –романијске регије па и шире и  зато  није изостала  помоћ у организацији.

– Свакако посебну захвланост дугујемо организацијама и  појединцима и  без којих турнир не би ни био на нивоу који тренутно  поседује. Пре свих „Пикси куп“ су помогли град Источно Сарајево и градоначелник Ненад Вуковић,затим општина Пале и начелник Бошко Југовић, Олимпијски центар Јахорина на челу са дире ктором Дејаном Љевнајићем, Фотбал Wире ,ФСРС и Фудбалски савез  подручја Сарајевско- романијског са председником Милорадом Лалертом. Верујемо да ћемо оправдати и нихово поверење и да ће и овогодишњи турнир бити организован на највећем нивоу уосталом као што је то било и у протклом периоду-закључио је Горан Ивковић

На досад 11 одржаних турнира „Пикси куп“ ушествовало је преко 1200 екипа са око 22000 учесника што је по масо вности други турнир за омладинске екипе на подручју Европе.Једини турнир којије по масовност већије „Готија куп „који се одржава у шведском Гетеборгу.Све екипе ће бити смештене у објектима који се налазе у оквиру Олимпијског центра Јахорина на планинској лепотици.

https://sportdc.net