PODSTICAJ PČELARIMA ZA NABAVKU OPREME

Načelnik Pala Boško Jugović i predstavnici ovdašnjeg Udruženja pčelara potpisali su ugovor, kojim je predviđeno da iz opštinskog budžeta budu izdvojena sredstva za nabavku opreme koju su sami pčelari definisali kao najpotrebniju u ovom trenutku.
-Predstavnici Udruženja pčelara Pale predočili su nam da bi podsticajne mjere najbolje bilo sprovesti kroz nabavku opreme koja je potrebna svakom ovdašnjem registrovanom pčelaru i danas smo i potpisali ugovor kojim je definisano da će opština Pale iz budžeta izdvojiti sredstva za nabavku namjenskih posuda za med, čija ukupna vrijednost unekoliko premašuje iznos od pet hiljada maraka-rekao je Jugović, najavljujući dalju podršku projektima u oblasti pčelarstva.
U Udruženju pčelara Pale pojašnjavaju da su se ovog puta odlučili za nabavku 55 inoksnih kanti za med zapremine 35 litara, sa ugrađenim slavinama, objašnjavajući da je to oprema koja obezbjeđuje adekvatno čuvanje meda i predstavlja nešto što bi svaki ozbiljan pčelar trebalo da posjeduje.
-Za nas je važno što će svaki registrovani pčelar na području opštine Pale dobiti ovu posudu i prezadovoljni smo činjenicom da je načelnik Jugović prepoznao našu inicijativu kao nešto dobro i pozitivno, te reagovao na najbolji mogući način. Nadamo da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće-poručio je sekretar Udruženja pčelara Pale Momčilo Ćosović.

Attachment