РАДУЛЕ БОШКОВИЋ ИЗ НОВОГ САДА НАСЛИКАО НАЈБОЉУ СЛИКУ

У организацији Удружења љубитеља умјетности Пале – УЉУП вечерас је у оквиру “Ликовног сабора 2018” одржана манифестација “Монмартр”, која је окупила 17 умјетника из Републике Српске и Србије.
Побједник овогодишњег Ликовног сабора и добитник награде УЉУП за најбољу слику насталу на колонији је Радуле Бошковић из Новог Сада, док су друго и треће мјесто освојили Маја Јагодић и Чедомир Кесић. 

Предсједник овог удружења Горан Шиник рекао је новинарима да Ликовни сабор сваке године постаје све масовнији, те да се одржава већ шесту година. 

“Вечерас су сви имали прилику да виде дјела умјетника која су настала у оквиру седмодневне сликарске колоније. Изабрали смо најбољег међу њима а то је академски сликар Бошковић који је каријеру провео у позоришту као сценограф. Он је добитник новчане награде од 200 евра и захвалнице”, истакао је Шиник. 

Он је навео да је Драгославу Хусару, сликару из Панчева, уручена награда за најбоље умјетничко дјело, коју додјељују сликари учесници колоније.ж 

Шиник је додао да је ово до сада најквалитетнији Ликовни сабор са аспекта сликара и радова коју су настајали. 

Овогодишњи побједник Радуле Бошковић рекао је да први пут учествује на Ликовном сабору на Палама. Према његовим ријечима, на овој колонији насликао је слику под називом “Путовање у Ендем” која представља портрет жене у рајском врту окружена шљивама. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да овом манифестацијом и општина добија на културном значају. 

“Изложба слика требалп је да буде организована на Променади на Палама, али обзиром на временске услове премјештена је у галерију Удружења, тако да ми је жао што грађани нису могли да виде ове изузетне слике вриједне пажње”, рекао је Југовић. 

Он је додао да ће Паљани имати прилику да виде експонате настале на овогодишњој колонији који ће бити изложени у Културном центру Пале за славу општине 28. августа. 

Југовић је захвалио члановима УЉУП-а, на челу са предсједником Удружења Гораном Шиником на ентузијазму који имају све ове године и нагласио да ће их општина подржати и у будућности. 

У прилог томе, каже он, говори и чињеница да се ова манифестације налазе и у буџету општине.