ТАЛЕНТОВАНИ МЛАДИ ФРУЛАШ У КАМПУ БОРЕ ДУГИЋА

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да су наступи фрулаша Милоша Благојевића са Пала на саборима фруле у Србији својеврсна афирмација ове општине и похвалио га јер је једини такмичар из БиХ којег је познати музичар Бора Дугић изабрао да учествује у кампу у Крагујевачкој Рачи.
Југовић је на пријему уручио скроман финансијски бон Благојевићу и истакао да општина увијек помаже колико може младим талентима и да ће тако бити и у будућности. 

Начелник општине Пале је рекао новинарима да се нада да ће млади фрулаш у будућности обрадовати све Паљане са много концерата и да ће остати у овој општини, наставити школовање и бити понос свих. 

Ученик осмог разреда Основне школе “Пале” Милош Благојевић каже да фрулу свира већ пет година, а да је три пута ишао на такмичење у Србију, гдје је остварио добре резултате. 

“Најзначајнији резултат који сам остварио јесте `Златна фрула Србије` на манифестацији која траје већ 30 година у Прислоници, затим сам два пута био други на тој највећој смотри српских фрулаша”, рекао је Благојевић. 

Према његовим ријечима, да би отишао на такмичење морао је прво ићи на различита предтакмичења у различите дијелове Србије како би се могао квалификовати и учествовати у Прислоници, најпрестижнијем Сабору фрулаша. 

Благојевић истиче да на камп Боре Дугића одлази у понедјељак, 9. јула, а након тога слиједи такмичење за младе 22. јула у Прислоници код Чачка. 

Централна манифестација Сабора фрулаша Србије је такмичење за најбољег фрулаша у изворној и савременој категорији са и без пратње оркестра, у дуету, као и такмичење младих фрулаша у категоријама до 12. година, и од 12 до 16. година.

Срна