ВАЊА МАРИНКОВИЋ ОТВОРИО 17. КОШАРКАШКИ КАМП “GRAWE THREE POINTS”

На спортским теренима Олимпијског центра “Јахорина”, свечано је отворен 17. кошаркашки камп “GRAWE THREE POINTS”, који већ традиционално организује КК “Партизан ТС” из Бањалуке. “Кроз 4 овогодишње смјене, из 14 градова и 3 државе, очекујемо преко 400 учесника, чиме ће укупан број младих кошаркаша који су прошли кроз овај камп, премашити завидну цифру од чак 10.000 . Све то било би веома тешко без подршке нашег генералног спонзора – “Grawe” а.д. Бањалука, као и града Источно Сарајево, општине Пале, те Олимпијског центра “Јахорина“ – истакао је, у име организатора кампа, Жељко Крунић. 

Један од овогодишњих промотера “Grawe Three Points-a” јесте и Вања Маринковић, првотимац београдског “Партизана”, који је својевремено био и учесник овог кампа.

“Веома ми је драго да сам овдје , имајући у виду ко је све прије мене био у овој улози. Желим да знате да је овај камп веома важан за вас, јер смо моји поједини саиграчи и ја, прошли управо кроз њега и ,као што знате, стигли веома далеко” – поручио је Маринковић, проглашавајући камп и званично отвореним. 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да већ годинама прати рад кампа, кроз који су прошла бројна славна кошаркашка имена, попут Дивца, Паспаља, Бодироге, и многих других који су, како је нагласио, промовисали не само кошарку, него и Јахорину и туризам овог краја. Све то, истако је, било је посебан мотив да град подрзи овај спортски догадјај, што ће чинити и убудуће. Значај кампа препознају и у општини Пале. “У име домаћина, желимо да вам обезбиједимо достојан и угодан боравак на кампу,те поручимо колико је важно учити и напредовати” –казао је младим кошаркашима начелник општине Бошко Југовић.

На важност тимског рада указао је први човјек ОЦ “Јахорина”, Дејан Љевнаић. “Драга дјецо, трудите се да играте тимски, баш као што то чинимо градоначелник Вуковић, начелник Југовић и ми из ОЦ “Јахорина”, да бисмо направили што бољи резултат и ову планину учинили што љепшом и привлачнијом” – указао је Љевнаић. 

Овом приликом промовисана је и Олимпијада младих у зимским спортовима,у фебруару 2019 године, чији домаћини ће бити Источно Сарајево и Сарајево, што је оцијењено најзначајнијим спортским догадјајем у БиХ, послије Олимпијаде 1984. године.