СПРЕМНИ ЗА ОТКУП СВИХ КОЛИЧИНА МЛИЈЕКА

Сарадња Општине Пале и мљекаре „Пађени“ шанса за овдашње произвођаче.
Начелник Општине Пале Бошко Југовић и власник мљекаре „Пађени“ из Билеће Ненад Вукоје договорили су се да у наредном периоду буде детаљно размотрена могућност успостављања међусобне сарадње, која би за резултат требало да има откуп свих расположивих количина млијека од паљанских пољопривредних произвођача.
-За нас је веома важна спознаја да призната и на тржишту препознатљива мљекара „Пађени“ има најозбиљније намјере у вези са откупом млијека на подручју општине Пале и да је спремна да под најповољнијим условима на тржишту преузме све расположиве количине које могу бити произведене на овом подручју-рекао је Југовић, оцијенивши да такав став представља јасан сигнал и за општинску управу да у што краћем периоду предузме кораке који би позитивно утицали на цјелокупан аранжман.
Југовић је најавио да ће Општина Пале и мљекара „Пађени“ ускоро заједнички размотрити који би то био најбољи начин да се пољопривредници, који имају почетне услове за то, озбиљно стимулишу за производњу млијека као базичну, основну дјелатност.
-Као начелник општине, преузео сам обавезу да што прије окупим све постојеће и потенцијалне произвођаче млијека на подручју Пала и омогућим им да кроз директан разговор са водећим људима мљекаре „Пађени“ пронађу најбољи начин за успостављање сарадње, односно кооперантског односа-најавио је Југовић.
Он је истакао да је то у обостраном интересу и произвођача и прерађивача, али и у интересу Општине Пале, која ће, у сарадњи са мљекаром „Пађени“ наћи и адекватан начин да додатно стимулише произвођаче кроз посебан програм подстицајних мјера.
Из мљекаре „Пађени“, која је као најозбиљнији откупљивач млијека већ одавно позиционирана у цијелој херцеговачкој регији, али и на подручју општина Рогатица и Соколац, однедавно и града Зворника, истичу да су спремни да такву улогу преузму и на територији Пала.
-Мљекара „Пађени“ позната је као озбиљан прерађивач млијека и коректан пословни партнер, који своје обавезе извршава у потпуности и правовремено, трудећи се да произвођаче млијека испоштује и више него коректном, да не кажемо најповољнијом откупном цијеном на тржишту, као и стручном и подршком у набавци потребне опреме. Не сумњамо да ћемо и са овдашњим произвођачима врло брзо пронаћи заједнички језик, те и на подручју општине Пале, захваљујући и институционалној подршци општинске управе и начелника Југовића, ускоро успоставити својеврстан систем откупа млијека који се у већем броју општина у овом дијелу Републике Српске већ потврдио као успјешан-рекао је власник билећке мљекаре Ненад Вукоје.