ДОПУТОВАЛО ОКО 50 ДЈЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Око 50 дјеце из општине Штрпци, са Косова и Метохије стигло је данас на Пале у седмодневну посјету својим вршњацима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић дочекао је дјецу испред Цркве Успења Пресвете Богородице, те навео да општина већ другу годину активно учествује у пројекту “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.

“Одлучили смо се да поново примимо дјецу из Штрпца због посебних успомена од прошле године. Захвалио бих се родитељима и директорима основних школа `Србија` и `Пале`, као и свим грађанима који ће бити домаћини овој дјеци седам дана”, истиче Југовић и додаје да ће општина обезбиједити превоз и сва материјална средства која буду неопходна дјеци током боравка.

Он је оцијенио да је ово хумана и лијепа прича.

Бојан Брчкало рекао је да је емотивно везан за Косово и Метохију, тако да је ове године узео петеро дјеце којима ће приуштити мало више слободе кретања него што имају код куће.

“План ми је да дјеца обиђу љепоте Републике Српске и жао ми је што ова идеја није прије заживјела. Боље икад него никад”, наводи Брчкало.

Директор Основне школе “Шарски одред” из Штрпца Чедомир Николић истакао је да му је драго што су поново гости на Палама, јер је постојало велико интересовање дјеце да поново дођу.

Николић је рекао да је стигло 46 дјеце са четири наставника, те се захвалио начелнику Југовићу и директорима школа који су се потрудили да поново угосте дјецу и што дају своју пуну подршку.

Андријана Здравковић из Штрпца каже да је дуги пут на Палама, и да јој је први пут било прелијепо, а вољела би доћи и сљедеће године.

У Републику Српску данас је стигло око 900 дјеце, у организацији бањалучког Одбора за помоћ Србима Космета, а централни дочек био је у Андрићграду.

Срна