ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДИОНИЦЕ ЈАСИК-ТРИАНГЛA

Вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић и начелник општине Пале Бошко Југовић потписали су данас споразум о реконструкцији и рехабилитацији регионалног пута Лукавица-Пале, дионица Јасик-Триангла, укупне вриједности 3.400.000 КМ.
Нешић је рекао новинарима да су данас регулисане међусобне обавезе и договорено да општина Пале ријеши имовинско-правне односе за наставак пута Лукавица-Пале, дионица Јасик-Триангла, након чега ће услиједити одабир најповољнијих понуђача. 

“Ријеч је о регионалном путу Р-446 којим ће Јахорина бити повезана и са Сарајевом и са Источним Сарајевом. На тај начин ћемо, након прве дионице која је завршена 2011. године, завршити и дионицу Лукавица-Пале и добити модерну саобраћајницу”, рекао је Нешић и додао да су средства обезбијеђена – дио из гранта и дио из властитих средстава “Путева Републике Српске”. 

Он је навео да је предвиђено да дионица буде завршена у овој години, али с обзиром на комплексност Закона о јавним набавкама, не може дефинитивно рећи када ће то бити. 

Начелник Пала Бошко Југовић истакао је да је ово капиталан пројекат, око четири километра регионалног пута, који је од стратешког значаја за општину. 

“Ријеч је о савременој дионици која ће бити важна веза према доњем дијелу града Источно Сарајево”, нагласио је Југовић и захвалио Влади Републике Српске за још један у низу инвестиционих пројеката, као и предузећу “Путеви Републике Српске”. 

Југовић је изразио наду да ће тендерска процедура бити завршена у најскорије вријеме.

Срна