ЈУГОВИЋ УГОСТИО ПОБЈЕДНИКЕ МАЛИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА У ФУДБАЛУ


Начелник општине Пале Бошко Југовић организовао је данас пријем за спортске екипе основних школа “Пале” и “Србија” које су на Малим олимпијским играма у фудбалу освојиле златне медаље.

Златну медаљу на републичком финалу у фудбалу Малих олимпијских игара, које су одржане 19. и 20. маја у Бијељини, освојила је мушка екипа основне школе “Пале” и женска екипа основне школе “Србија”. 

Честитајући дјеци велики успјех, Југовић је рекао да је ријеткост да побједнички пехар у обје конкуренције оде у један град. 

“Побједа ове талентоване дјеце је прилика да сљедеће године будемо домаћини Малих олимпијских игара, а општина Пале ће финансирати одржавање игара”, рекао је Југовић и додао да су ове игре корисне за друштвену заједницу, јер дјеца треба да његују физичку културу. 

Наставник у Основној школи /ОШ/ “Пале” Ненад Тадић, који је водио мушку и женску екипу на такмичење, рекао је да је ово први пут да женска екипа са Пала направи овакав резултат.

“Поносан сам на ове екипе у којима се неколико ученика професионално баве спортом тако да ми је било лакше формирати екипу која ће бити републички првак. Имали смо тешких утакмица, поготово на Републичком такмичењу, али успјели смо да прођемо на пенале и ученице су то апсолутно заслужиле”, појашњава Тадић. 

Ученик ОШ “Србија” Александар Марић, који је освојио пехар за најбољег голмана, рекао је да је то велики успјех јер је до сада само једна генерација направила овакав резултат. 

Ученик седмог разреда ОШ “Пале” Сара Савић рекла је да је на Републичком такмичењу у Бијељини била јака конкуренција, те да су побиједили на пенале. 

Срна