ШКОЛОВАЊЕ ЗАВРШИЛО 206 МАЛИХ МАТУРАНАТА

Културно-умјетничким програмом испред Храма Сабора Светог Архангела Гаврила, вечерас је на Палама испраћено 206 свршених основаца са подручја ове локалне заједнице.

У оквиру манифестације, начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је пригодне поклоне свим вуковцима и ђацима који су завршили основно образовање. 

Југовић је честитао малим матурантима успјешан завршетак једног периода у њиховим животима. 

Директор Основне школе “Пале” Александар Рајић рекао је да су испратили 206 матураната из три основне школе, те да су ученици дошли на идеју да сви заједно славе малу матуру. 

Рајић је навео да је ученик генерације Петар Костић и најавио да ће у понедјељак, 11. јуна, бити уприличена додјела диплома и награда ученицима, уз свечану академију у Културном центру Пале. 

Ђак генерације у ОШ “Пале” Петар Костић каже да је уписао Филолошку гимназију у Београду, истичући да се све може успјети када се хоће. 

Директор ОШ “Србија” Сања Марковић каже да ова школа има осам вуковаца, а да је ђак генерације Хелена Копривица. 

Она је навела да су испратили 70 ђака и да је ово прва генерација која је уписана у школу “Србија”. 

Хелена Копривица захвалила је родитељима и наставницима који су јој помагали током школовања, те истакла да је воља много важна да би се дошло до резултата. Она ће уписати Гимназију при Средњошколском центру Пале.

Срна