IZRAŽENO ZADOVOLJSTVO GRADNOM SABORNE PRAVOSLAVNE CRKVE

 Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom izrazio je danas na Palama zadovoljstvo što se u ovoj opštini gradi Saborna pravoslavna crkva, ističući da je potrebna podrška svih kako bi crkva što prije bila izgrađena.
Mitropolit Hrizostom nada se da će Saborna crkva na Palama postati spomen-hram, kao što je to Hram Svetog Save na Vračaru u Beogradu. 

“Da bude spomen-crkva, crkva zahvalnosti svima onima koji su kroz istoriju, vijekove, stvarali ono što danas imamo na ovim prostorima”, rekao je mitropolit Hrizostom novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Pale. 

Mitropolit dabrobosanski istakao je da sve ono što se radi treba da bude za opšte dobro opštine Pale, Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve, kao i ovdašnjeg srpskog naroda, ali i svih građana koji dolaze na Pale i Jahorinu. 

“U periodu koji je pred nama, a ovo je početak nove godine, treba da radimo zajedno, dobro i čestito”, naglasio je mitropolit Hrizostom. 

Zahvaljujući mitropolitu Hrizostomu na posjeti, načelnik Pala Boško Jugović rekao je da je na sastanku razgovarano prije svega o nastavku gradnje Sabornog hrama, ali i gradnji još nekih objekata koji će biti definisani u narednom periodu. 

Jugović kaže da je izražena bezrezervna uzajamna podrška opštine Pale i Srpske pravoslavne crkve. 

“Opština Pale u sastavu je grada Istočno Sarajevo, čiji je položaj važan za cijeli srpski narod, te ovaj sastanak ima posebnu važnost”, dodao je Jugović. 

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević rekao je da je opštinsko rukovodstvo dobilo od mitropolita Hrizostoma blagoslov da nastavi da radi u interesu naroda, opštine i Republike Srpske. 

Srna