U SUBOTU TRADICIONALNI GODIŠNjI KONCERT

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Mladost” sa Pala održaće u subotu, 2. decembra, tradicionalni godišnji koncert povodom 64 godine postojanja.

Član Upravnog odbora KUD “Mladost” Slavica Radović rekla je Srni da će na koncertu kao gosti biti članovi istoimenog KUD-a iz Hamburga. 

“Riječ je o uzvratnoj posjeti i drago nam je što će biti tu. Na našem koncertu obično učestvuje oko 300 igrača, od najmlađih do veterana izvorne grupe”, rekla je Radovićeva i naglašava da se iz godine u godinu trude da koncert bude usješniji i ljepši. 

Ona je istakla da imaju novu baletsku sekciju koja radi pod upravom KUD-a, te da program uvijek bude drugačiji. 

Radovićeva je podsjetila da je KUD “Mladost” osnovan 1953. godine i da imaju 300 članova podijeljenih u četiri grupe, od najstarijih do najmlađih. 

“Okupljamo djecu i omladinu svih uzrasta u više sekcija – folklornoj, frulaškoj, guslarskoj, narodnom orkestru i izvornoj grupi”, rekla je ona i dodala da KUD “Mladost” bavi očuvanjem izvorne narodne tradicije i kulture kroz igru, pjesmu i sakupljanje narodne nošnje. 

Ona je naglasila da će se dio prihoda od ulaznica, koje će koštati četiri KM, iskoristiti za postavljanje još jedne koreografije te za nabavku nošnji. 

Koncert KUD-a “Mladost” biće održan u Sportsko-poslovnom centru “Peki” sa početkom u 18.00 časova.

Srna