NA JAHORINI KONFERENCIJA IZ OBLASTI BEZBJEDNOSTI

Pregledna konferencija o poštivanju bezbjednosnih obaveza BiH prema OEBS-u i UN biće održana u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. novembra, na Jahorini u organizaciji Misija OEBS-a, uz podršku Ministarstva inostranih poslova BiH i UN u BiH.

Cilj konferencije je da se ocijeni napredak koji je BiH ostvarila u ispunjavanju svojih međunarodnih bezbjednosnih obaveza i definišu preporuke za sprovođenje aktivnosti u svrhu unapređenja sposobnosti BiH da ispuni preuzete obaveze, saopšteno je iz Misije OEBS-a u BiH.

Ove godine poseban fokus biće stavljen na pitanja u vezi sa sajber-bezbjednošću, čime se želi podstaći da predstavnici relevantnih institucija razviju odgovarajuće mehanizme za efikasnije suočavanje sa bezbjednosnim izazovima u sajber prostoru, navodi se u saopštenju.

Deseta Pregledna konferencija o poštivanju bezbjednosnih obaveza BiH prema OEBS-u i UN okupiće u hotelu “Termag” na Jahorini domaće i regionalne stručnjake iz oblasti bezbjednosti, političke aktere, te predstavnike međunarodnih organizacija.

Srna