OBILjEŽENO 25 GODINA POSTOJANjA SMUČARSKOG SAVEZA SRPSKE

Smučarski savez Republike Srpske obilježio je danas na Palama 25 godina postojanja, te su tim povodom dodijeljena priznanja učesnicima Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine kao i zahvalnice institucijama koje su podržale rad saveza.

Predsjednik Smučarskog saveza Republike Srpske Dragan Jeftović rekao je da su priznanja dobili Mladen Plakalović, Tanja Karišik, Marko Rudić i Žana Novaković. 

Jeftović je rekao da se mogu pohvaliti da su tokom 25 godina rada imali najveći broj olimpijskih kandidata u BiH, te najavio da ih očekuju olimpijske igre u Južnoj Koreji i da će se truditi da pošalju što veći broj takmičara. 

On je istakao da trenutno imaju dva osigurana mjesta u smučarskom takmičenju u muškoj i ženskoj konkurenciji, te se nadaju da će do kvalifikacija u januaru naredne godine ostvariti još neke norme. 

Jeftović kaže da su u radu nailazili na razne prepreke, ali su uspjeli da budu najuspješniji savez BiH i Republike Srpske. 

Učesnik Zimskih olimpijskih igara u Sočiju Marko Rudić istakao je da je priznanje pokazatelj da postignuti rezultati i ulaganja nisu ostali neprimjećeni, te naglasio da je vrhunac njegove karijere bio odlazak na olimpijske igre u Vankuver i Soči. 

On je istakao da je poslije Olimpijade uslijedila pobjeda na međunarodnim FIS takmičenjima gdje je ostvario najbolje bodove u disciplini slalom od kako postoje savezi Srpske i BiH. 

Mladen Plakalović kaže da nagrada koju je danas dobio nije došla slučajno već da se radom i trudom za nju izborio, te je istakao da će sigurno učestvovati na olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, odnosno da ima olimpijsku normu. 

Smučarski savez Republike Srpske zajedno sa Skijaškim savezom Federacije BiH čini Smučarski savez BiH, koji objedinjuje četiri sporta – alpsko skijanje, ski-trčanje, snoubord i biatlon. Dva saveza okupljaju više od 30 klubova i 400 registrovanih takmičara. 

Smučarski savez obilježio je godišnjicu u okviru Skupštine Saveza na čijem su dnevnom redu bili planovi i programi za prošlu i predstojeću sezonu.

Srna