PRIVUĆI ITALIJANSKE TURISTE

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i ambasador Italije u BiH Nikola Minasi razgovarali su danas u Palama o budućoj saradnji i razvoju turizma i privrede u ovoj opštini.

Minasi je izrazio nadu da će u budućnosti imati priliku da bolje upozna ovu opštinu, pogotovo kada je riječ o mogućnostima za investiranje.

“Investicije se odnose na drvni sektor, ali i na turizam. Turizam je jako interesantan i bilo bi dobro kada bismo mogli privući turiste iz Italije koji dolaze u Sarajevo da posjete i opštinu Pale, iako postoji ekonomski sistem koji je poprilično razrađen, a koji se još može poboljšati”, izjavio je Minasi novinarima.

On je dodao da će u pogledu pruvlačenja turista bolje iskoristiti Evropske omladinske olimpijske igre 2019. godine.

Jugović je rekao da je sa ambasadorom Italije razgovarao o poslovnoj saradnji, s obzirom na to da opština počinje sa stvaranjem poslovne zone na lokalitetu Famosa-Koran, te istakao da očekuje posjetu privrednika iz Italije.

On je dodao da je sa Minasijem nakon sastanka posjetio više destinacija na području opštine Pale da bi predstavili Pale kao dobru i kvalitetnu sredinu za življenje.

Načelnik opštine Pale i ambasador Italije u BiH posjetili su kulturne znamenitosti – Ceković kuću i muzej, Rimokatoličku crkvu, Jahorinu i Univerzitet.

Srna