ZAVRŠEN PROGRAM REKONSTRUKCIJE ULICA VRIJEDNOSTI 550.000 KM

U Palama je danas završena rekonstrukcija i sanacija četvrte ulice, čime je zaokružen cjelokupan program rekonstrucije gradskih saobraćajnica, čija je ukupna vrijednost oko 550.000 KM.

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara rekao je novinarima da se asfaltiranjem dijela Ulice Srpskih ratnika zaokružuje investicioni ciklus rekonstrukcije i sanacije četiri gradske ulice u Palama. 

On je podsjetio da je prethodno obavljena rekonstrukcija ulice Trifka Grabeža, Dobroslava Jevđevića i Svetosavska. 

“Opština Pale namjerava da i u narednoj godini nastavi sa ovakvim i sličnim projektima kako u samom gradskom jezgru, tako i u rubnim dijelovima opština, rukovodeći se prvenstveno zahtjevima građana i izvještajima sa terena”, naveo je Šekara. 

On je dodao da će se raditi po prioritetima, cijeneći želje građana kako bi udovoljili tamo gdje je najpotrebnije. 

Šekara je podsjetio da uskoro slijedi završetak temeljnih radova na sanaciji tunela “Kalovita brda” na ulazu u Pale, koju finansira Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”. 

On je najavio da će naredne godine biti rekonstruisana Romanijska ulica, u okviru projekta koji je obezbijedila Vlada Srbije, čija je vrijednost 500.000 evra. 

Šekara dodaje da opština Pale uskoro planira nastavak intezivnih aktivnosti na izgradnji i obnovi kanalizacione mreže te da će i naredna godina biti obilježena realizicijom brojnih infrastrukturnih projekata