Pale: „Cvrčak“ proslavio 8. rođendan

Predškolska ustanova „Cvrčak“ sa Pala večeras je u Kulturnom centru Pale održala godišnju priredbu povodom proslave svog 8. rođendana.

Direktor Predškolske ustanove „Cvrčak“ Ivana Savić rekla je da je vrtić povodom svog 8. rođendana održao priredbu, na kojoj su učestvovale 3 vrtićke grupe od oko 70 djece, uzrasta od 3 do 6 godina.

„Na našim priredbama akcenat je na muzici i 80% tačaka se zasniva na muzici, pa je tako bilo i večeras. Imali smo recitaciju i glumu, ali najviše programa zauzele su tačke vezane za ples i ritmičke igre“, rekla je Savić.

Savić je istakla da je za razvoj djece u predškloskim godinama jako bitan fizički razvoj djeteta.

„Ako se dijete pravilno razvije fiziki, poslije ništa drugo ne manjka u njegovom daljem razvoju. Ali, ja bih večeras stavila akcenat i na muzički razvoj djece. Mi jako puno radimo i na tom polju, jer je jako bitno da mališani savladaju ritam u ovim godinama. Ovakve priredbe su odlične za to i na njima se dosta radi“, naglasila je Savić.

„Cvrčak“ u toku svake godine organizuje 4 priredbe u okviru koje mališani na zabavan način i uz pomoć svojih vaspitača čestitaju 8. mart, proslave rođenadan ove ustanove, dočekaju novu godinu, i uz priredbu „Put oko svijeta“ isprate svoje drugare za polazak u školu.

„ Mi se trudimo da svake godine osmislimo nešto novo, jer ne želimo da nam budu iste igre a druga djeca i tu nam dosta pomaže saradnja prof. Vladimira Jakića iz Muzičke škole u Palama, pa smo mu večeras uručili i zahvalnicu“, kaže Savić.

Ona je podsjetila da je „Cvrčak“ još uvijek jedina licencirana ustanova u BiH koji ima NTC licencu.

„Mi se ponosimo time i radimo punom parom. Vikende odvajamo za NTC radionice a ostale dane radimo standarno. Kapacitet vrtića je pun, pa čak imamo i liste čekanja“, rekla je Savić.

Pored sekcija za folklor i balet, unutar vrtića „Cvrčak“postoje i sekcije za učenje njemačkog i engleskog jezika.

Predškolska ustanova „Cvrčak“ osnovan je 1. novembra, 2009. godine i brojao je svega 15 članova, dvije godine kasnije oformljene su 4 vaspitne grupe, a danas 2017. godine ova ustanova ima 5 vaspitnih grupa i broji oko 100 članova.

www.trebevic.net