Bilten poslovne saradnje


Šta je Evropska mreža preduzetništva?

Evropska mreža preduzetništva, kao instrument podrške preduzećima, pokrenuta je još 1987. godine na inicijativu Evropske komisije u cilju podsticanja razvoja preduzeća. Evropska mreža je rasprostranjena u 60 zemalja širom svijeta i na taj način omogućava malim i srednjim preduzećima da ostvare poslovnu saradnju sa inostranim partnerima.
Članovi Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske su, osim Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća kao koordinatora, Privredna komora Republike Srpske, Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Inovacioni centar Banja Luka. 
Posmatrači aktivnosti EUNORS-a su Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, Ministarstvo finansija i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. Glavni cilj funkcionisanja EEN je podrška
preduzećima i preduzetnicima, tako da su oni najvažniji korisnici ovog mehanizma podrške ali i naučne i razvojne institucije, klasteri, inkubatori, vladine institucije, finansijske organizacije i dr. Dakle, EEN predstavlja sistematičan mehanizam podrške preduzećima, ali i institucijama iz različitih oblasti.
Ponuda i potražnja poslovne i tehnološke saradnje

Više informacija na

e-mail: een@rars-msp.org
tel: 051/222-120
www.eunors.org

Kompanija iz Austrije traži proizvođača torbi
BRAT20170214001

Kompanija iz Austrije koja se bavi dizajnom i prodajom, jedinstvenih i ručno rađenih torbi od indrustrijskog PVC-a i ostataka cerade traži proizvođača iz Evrope. Kompanija traži proizvođača sa iskustvom u proizvodnji torbi i modnih detalja sposobnog da proizvode visokokvalitetne torbe na osnovu ugovora o proizvodnji. Od partnera se očekuje da proizvodi manje serije na početku, od 20 do 50 komada, s tim što će se vremenom broj povećavati.

Kompanija iz Poljske nudi distributerske usluge
BRPL 20160713002

Poljska kompanija specijalizovana za prodaju i distribuciju industrijskih proizvoda traži proizvođača iz Evrope kako bi prodavali njihove proizvode na poljskom tržištu. Kompanija je zainteresovana za dugoročnu saradnju u formi govora o distribuciji. Poljska kompanija ima iskustvo u prodaji na evropskom i poljskom tržištu. Zainteresovani su za sljedeće proizvode: IT oprema, kućni aparati, elektronika, sportska oprema, auto oprema. Kompanija posjeduje posebnu opremu i skladište za čuvanje opreme. Od partnera se očekuje da ima certifikovane proizvode i da se bavi veleprodajom

Njemačka kompanija traži proizvođača artikala za kuhanje, pečenje i domaćinstvo
BRDE20170116001

Kompanija iz Njemačke koja prodaje vlastite proizvode preko interneta zainteresovana je za ugovor o proizvodnji sa evropskim kompanijama koje se bave proizvodnjom malih artikala za kuhanje, pečenje i domaćinstvo. Kompanija se bavi prodajom širom Evrope. Proizvodi za koje su oni zainteresovani uglavnom su: daske za sječenje, kuhinjske krpe, noževi, pepeljare, kišobrani, itd. Kompanija je zainteresovana za dugoročne ugovore o saradnji, plan je da početne narudžbe budu između 500 i 1000 jedinica po artiklu, dok bi se kasnije narudžbe povećavale. Od partnera se očekuje da ima iskustvo u proizvodnji ovakvih artikala, te da proizvodi budu kvalitetni. 

Kompanija iz Gruzije nudi usluge distribucije za farmaceutske kompanije
BRGE2017028001

Distributerska kompanija iz Gruzije nudi svoje usluge farmaceutskim kompanijama za distribuciju njihovih  roizvoda na gruzijskom tržištu. U kratkom periodu postojanja, oko 5 godina, kompanija je izgradila veliku mrežu klijenata. Od partnera se očekuje da ima iskustvo u proizvodnji farmaceutskih proizvoda, te da je zainteresovan za isporuku na tržište Gruzije.

Slovenačka kompanija traži dobavljače sastojaka za čaj
BRSI20170113001

Slovenačka kompanija specijalizovana za proizvodnju čaja i kafe traži dobavljače kvalitetnih sastojaka za čaj, kako bi proizveli vlastite proizvode. Zainteresovani su za ugovor o proizvodnji. Slovenačka kompanija postoji od 2004. godine i ima sjedište u Kopru.
Jedna od glavnih aktivnosti jeste razvoj i proizvodnja jedinstvenih i ručno rađenih mješavina čaja koje nude svojim klijentima. Zainteresovani su za sastojke od bergamota, roibosa, vanile, cimeta, nane, đumbira, kurkume. Od potencijalnog partnera se očekuje da dostavlja kvalitetne sastojke, te da posjeduje neophodne certifikate ( IFS certifikat, BRC certifikat)

Slovenačka kompanija traži dobavljače opreme za policiju, obezbjeđenje i vojsku
BRSI20161028001

Slovenačka kompanija traži proizvođača inovativnih proizvoda kao što su odjeća, ruksaci, naočale i ostali proizvodi za obezbjeđenje, policiju, vojsku. Kompanija ima razvijenu distributersku i maloprodajnu mrežu u Sloveniji i veoma brzo se širi. Kompanija nudi usluge distribucije i maloprodaje putem svoje internet trgovine. Od potencijalnog partnera se očekuje da obezbijedi tehničku specifikaciju za svoje proizvode.

Bugarska kompanija u oblasti elektroopreme nudi usluge distributera
BRBG20161219001

Kompanija iz Bugarske koja je aktivna u polju distribucije, uvoza i prodaje elektromaterijala i svjetiljki traži partnere. Kompanija je član građevinske komore u Bugarskoj. Glavne prednosti kompanije su što ima vlastiti prevoz, široku ponudu proizvoda kao i iskustvo međunarodne saradnje. Od potencijalnog partnera se očekuje da dostavi kvalitetne proizvode. 

Poljska kompanija koja posluje u oblasti organske hrane traži dobavljače
BRPL20161125001

Novoosnovana kompanija iz Poljske koja se bavi prodajom i distribucijom organske hrane traži partnere, proizvođače specifičnih organskih i prirodnih proizvoda, koje će distribuirati na poljskom tržištu. Kompanija snadbjeva škole, vrtiće bolnice, itd.
Potencijalni partner mora imati certifikat za organsku proizvodnju, a takođe od njega se očekuje se da proizvodi kvalitetne i pouzdane proizvode.

Danska kompanija traži proizvođača dekorativnih drvenih figurica
BRDK20170209001

Danska kompanija izdala je kolekciju figurica u obliku životinja od hrastovine, te traže proizvođača s iskustvom u proizvodnji sličnih visokokvalitetnih proizvoda. Danska kompanija ima veliko iskustvo u kreativnoj industriji. Kolekcija figurica ima ukupno 10 životinja, a danska kompanija traži partnera koji ima CNC mašinu i kvalitetno drvo te iskustvo u izradi kvalitetnih, minijaturnih i preciznih dekorativnih proizvoda. Figurice se trenutno prave u Danskoj ali zbvog smanjenja troškova traže proizvođača u drugim zemljama.

Litvanska kompanija traži proizvođače kupusa
BOLT20161028001

Litvanska kompanija specijalizovana za prodaju svježeg voća i povrća traži partnere na
području Bosne i Hercegovine za proizvodnju kupusa. Kompanija postoji još od 1990. godine.
Kako je ovo početak nove sezone, kompanija je zainteresovana za kupovinu većih količina
kupusa i smatra da ovo može biti dobra prilika za uspostavljanje partnerstva.

Francuska kompanija traži dobavljača jednokratnih papuča za djecu
BRFR20160201001

Francuska kompanija specijalizovana za kreiranje i distribuciju proizvoda po mjeri za hotele i ostale poslovne subjekte iz oblasti turizma traži proizvođača jednokratnih dječijih papuča , bebi manitila ili bebi peškira sa kapom. Francuska kompanija postoji od 2014. godine i zainteresovani su za dugoročnu saradnju. Od potencijalnog partnera se očekuje da proizvode male jednokratne papuče za djecu i da na njima odštampa traženu reklamu.

Kompanija iz Italije koja se bavi proizvodnjom ventilacija traži distributere
BOIT20161103001

Italijanksa kompanija koja ima više od 30 godina iskustva u oblasti proizvodnje ventilacija traži distributere i agente za prodaju, kako bi proširili svoje poslovanje. Kompanija postoji od 1985. godine. Kompanija može da proizvede standardne proizvode, kao i proizvode prilagođene za potrebe kupaca. Idealan partner bi trebao imati iskustva u
distribuciji ventialacione opreme.

Ruski proizvođač imunoloških reagenasa traži distributera
BORU20170131001

Ruska kompanija koja se bavi proizvodnjom farmaceutskih proizvoda traži partnere u okviru  ugovora o distribuciji. Kompanija postoji od 2006. godine sa sjedištem u Sankt Peterburgu.
Imaju svoja vlastita proizvodna postrojenja i proizvode više od 300.000 reagenasa za više od 80. imena. Kompanija posjeduje internacionalni certifikat. Spremni su da dostave proizvode partneru. Želja im je da prošire trćište na globalnom nivou. Od potencijalnog partnera se očekuje da ima iskustva u prodaji farmaceutskih proizvoda.

Mađarska kompanija traži dobavljače ananasa u konzervi i pakovanog sira
BRHU20161129001

Mađarska kompanija aktivna u oblasti prodaje hrane, traži dobavljača ananasa u konzervi i vakumski pakovanog sira. Zainteresovani su za ugovor o distribuciji. Kompanija postoji od 2014. godine i ima veliki broj ljudi koji se bavi prodajom. Od partnera se očekuje da ima jake reference i da ima certifikate u skladu sa međunarodnim standardima. Takođe od partnera se očekuje da obezbijedi kvalitetnu robu i prihvatljivu cijenu.

Češka kompanija traži dobavljača proizvoda od krzna i kože
BRCZ2017013001

Kompanija iz Češke koja se bavi uređenjem kuća traži dobavljače proizvoda od krzna ili kože. Proizvodi za koje su oni zainteresovani su: jastuci, deke, krpe, koža i krzno, kao i drugi teksilni proizvodi napravljeni od kašmira i vune. Kompanija je počela sa poslovanjem početkom 2014. godine i ima iskustva u maloprodaji i veleprodaji, a takođe posjeduje i vlastitu internet prodavnicu. Od potencijalnog partnera se očekuje da ponudi kvalitetan proizvod.

Poljska kompanija traži dobavljača fileta od lososa
BRPL20170215002

Kompanija iz Poljske koja se bavi proizvodnjom dimljene ribe kao što je tuna, losos, jegulja, skuša traži dobavljača smrznutih losos fileta kako bi zadovoljili potrebe tržišta.
Kompanija posluje u oblasti riblje industrije više od 20 godina. Svoje proizvode najviše prodaju restoranima, hotelima i bolnicama. Zainteresovani su za saradnjnu sa partnerom koji ima iskustva, finansijsku stabilnost. Od potencijalnog partnera očekuju da dostavlja narudžbu u roku, te da su u skladu sa evropskim i poljskim sanitarnim zahtjevima.

Rumunska kompanija traži dobavljača knjiga, poklona, edukacionih i kancelarijskih
proizvoda
BRRO20161205002

Kompanija iz Rumunije, specijalizovana za prodaju, distribuciju i uvoz proizvoda za škole i kancelarije traži dobavljača. Kompanija je jedan od glavnih distributera na prostoru jugoistočne Rumunije kada su u pitanju proizvodi za škole i kancelarije. Imaju iskustvo više od 14. godina na polju domaće i međunarodne saradnje. Zainteresovani su za dugoročnu saradnju sa kompanijama koje proizvode kvalitetne proizvode.

Slovenačka kompanija traži dobavljače materijala za pakovanje
BRSI20170113003

Slovenačka kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom oraha i ostalog suvog voća traži dobavljača štampane ambalaže za pakovanje, kao i „doypack“ vrećica za pakovanje hrane. 
Kompanija je zainteresovana za ugovor o proizvodnji. Kompanija postoji od 2004. godine i posluje na prostoru cijelog Balkana. Od potencijalnog partnera se očekuje da proizvede i dostavi tražene proizvede na osnovu zahtjeva kompanije.