RUKOVODSTVO OPŠTINE POSJETILO VRTIĆ “BUBAMARA”

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je danas dječiji vrtić “Bubamara” i uručilo prigodne poklone djeci, te izrazili zadovoljstvo činjenicom da se broj djece povećava i vrtić radi punim kapacitetom.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da rukovodstvo i radnici vrtića ulažu veliki entuzijazam i istakao da će uvijek imati njegovu podršku.

“Ovu posjetu upriličili smo povodom polaska nove generacije djece u vrtić”, rekao je Jugović novinarima.

Direktor “Bubamare” Slavka Brezo zahvalila je načelniku i rukovodstvu opštine na poklonima, navodeći da školsku godinu počinju sa punim kapacitetom, i to sa šest vaspitnih grupa različitog uzrasta.

Ona je navela da cjelodnevni boravak djeteta košta 150 KM, poludnevni 105 KM, a da je za treće i svako naredno dijete boravak u vrtiću besplatan.

Brezova je najavila da iduće sedmice, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Pale, počinje projekat koji se realizuje svake godine, a to je besplatan tromjesečni boravak djece iz višečlanih porodica.

Ona je najavila i dolazak predstavnika UNDP-a i Razvojne agencije koji su realizovali ovaj projekat.

Brezova je naglasila da imaju i specijalizovane programe kao što je škola baleta, engleskog jezika, folklor.

Osim načelnika, vrtić su posjetili i predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević i potpredsjednik Skupštine Siniša Lasica.