Scroll Top

PODRŠKA NOVIM PROJEKTIMA

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović razgovarao je sa predstavnicima organizacije „World Vision“ o projektima koji se realizuju na području naše opštine, s posebnim osvrtom na program kvalitetnog i dugoročnog snabdijevanja ogrevom, kojim je obuhvaćen jedan broj socijalno najranjivijih porodica.
Predstavnici organizacije „World Vision“ predstavili su i inicijativu o formiranju takozvanog socijalnog preduzeća, koja podrazumijeva postavljanje malog pogona za proizvodnju peleta. Kroz poslovanje preduzeća čiji bi osnivač bila upravo ova organizacija, očekuje se, bili bi stvoreni uslovi da se u dvogodišnjem periodu za četrdesetak porodica obezbijede nove peći i potreban energent, s tendencijom proširivanja tog obima i u narednom periodu.
-U preduzeću bi bio otvoren određen broj novih radnih mjesta i, iako je planirano da funkcioniše na komercijalnom, tržišnom principu, važna i suštinska činjenica je da bi ostvareni profit bio vraćen lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti i podršku mladima, školama…-istakli su predstavnici organizacije „World Vision“.
Načelnik Jugović pozdravio je ovu inicijativu i naglasio da će Opština Pale podržati realizaciju ovog projekta, cijeneći da donosi višestruki pozitivni efekat po lokalnu zajednicu.
-Očekujem da se u skorom periodu ponovo sastanemo i definišemo detalje, kako bi se u realizaciju cijele zamisli krenulo što prije-poručio je Jugović.